Yleinen

Alakerran pohja

Talon hahmotelmat lähtivät eri talotoimittajille pari viikkoa sitten. Pakettiin laitettiin lähes kaikki materiaali jota meille oli kertynyt: mm. hahmotelmat siitä miten haluamamme asiat voisi saada mahdutettua tiukkoihin neliöihin. Tällä hetkellä odottelemme eri talotoimittajien virallisempia ehdotuksia pohjan toteutuksesta, mutta julkaistaanpa sillä välin meidän hahmotelmamme alakerrasta. Pohjan hahmottelu lähti liikkeelle listasta toivomuksia joita meillä on talon suhteen:

  • Talossa on oltava puulämmitteinen tulisija ja sauna
  • Yhden savupiipun pitää riittää
  • Ikkunajaon täytyy olla nätti
  • Keittiöstä pitää voida nähdä kuka tulee taloon
  • Alakerrassa pitää olla kirjasto-/vieras-/työhuone
  • Koiran pitää päästä suoraan ulkoa kylpyhuoneeseen pesulle ja kuivatukseen
Näiden toivomusten lisäksi on otettava huomioon kaikki rakennusmääräyksistä ja -järjestyksestä sekä kaavasta tulevat vaatimukset, kuten ovien leveydet, piippujen sijoittelu, talotekniikan vievä tila jne.
Pohjapiirustusta pyöriteltiin monta iltaa. Paikoitellen työ vaikutti jopa toivottomalta. Löysimme kuitenkin sellaisen mallin, johon olemme hyvin pitkälti tyytyväisiä. Jouduimme paikoitellen tekemään vähän luovempiakin ratkaisuja. Esimerkiksi tavallisesti lasikuistina toimiva tila ei olekaan meillä sisäänkäynti vaan ruokailutila.
Alakerran WC, kylpyhuone, kodinhoitohuone ja talotekniikka on ratkaisuna vähän kesämökkimäinen. Nämä ovat nimittäin sijoitettu yhteen tilaan. Tämä ratkaisu on tilankäytöllisesti aika haasteellinen. Saattaa olla, että esimerkiksi pyykkihuolto on siirrettävä yläkertaan tilan säästämiseksi.
Toivottavasti talotoimittajilla on tarjota tähän parempia ehdotuksia.

Kommentit

kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top