Yleinen

Keittiön suunnittelu

Keittiön tarkempi suunnittelu tuli ajankohtaiseksi yllättävän aikaisessa vaiheessa. Karkea suunnitelmahan on ollut olemassa jo ensimmäisistä pohjapiirrosluonnoksista saakka, mutta asiaan piti nyt paneutua syvemmin.

Meillä kun neliöitä on vähän niin kaikki pitää suunnitella sentin parin tarkkuudella. Tärkeimpänä on tietenkin se, että keittiöstä löytyvät kaikki tarpeelliset toiminnot: oikea määrä oikeanlaista kaappitilaa, tiskikone, tiskiallas, liesi, uuni ja jääkaappipakastin. Lisäksi ikkunat ja oviaukot on suunniteltava niin, että ne sijoittuvat hyvin, sekä keittiön kalusteisiin että muuhun taloon nähden.

Lisäksi on huomioitava, että ikkunat ja kaapinovet mahtuvat aukeamaan, padat ja kattilat saa sijoitettua lähelle niiden käyttöpaikkaa, tiskiallas ja astianpesukone ovat lähellä toisiaan jne. Unohtamatta kaappien seinän vierestä tarvitsemaa, vähintään 50mm levyistä kaistaletta.

Toinen syy keittiön suunnitteluun löytyy budjettipuolelta. Halusin tarkentaa budjettiani tarkemmilla laskelmilla. Oli kiva huomata, että olin ylibudjetoinut keittiön, ja uusilla laskelmilla budjetti alittuu melkein 3000 eurolla.

Suunnittelun tuloksena tiedän nyt myös sentilleen minkä kokoinen tila keittiölle pitää varata.

Netistä löytyi Ikean kätevä, joskin paikoitellen aika huonosti toimiva keittiön suunnitteluohjelma, joka samalla laskee tarvittavien osien listan sekä hinnan. Suunnitteluohjelma antaa myös kivasti eri suunnista vapaasti tarkasteltavan mallin, josta saa hyvän kuvan siitä miltä valmis keittiö näyttää.

Kaikki paikoillaan. Tässä lähes valmis suunnitelma. Kuvasta puuttuu ikkunan eteen, kaappien väliin suunnitellut kaksi irrotettavaa avohyllyä, koska en onnistunut niitä Ikean suunnitteluohjelmalla lisäämään.

Alakaapit vasemmalta: laatikosto, roskakaappi, astianpesukone, kulmakaappi, laatikosto

Korkeat kaapit vasemmalta: hyllykaappi, mikro + uuni, jääkaappipakastin. Lisäksi pienempiä kaappeja ja laatikoita.

Viimeisenä kuva ”ikkunan takaa”.

Ikean keittiösuunnitteluohjelma löytyy täältä. Sellainen varoituksen sana, että ainakin minulla suunnitteluohjelma kaatuili vähän väliä. Tallenna siis usein. Myös uudelleenladattu talletettu suunnitelma ei aina latautunut alkuperäisenlaisena, vaan välillä jossain kohdassa oli ylimääräinen ikkuna tai jokin kaluste puuttui.

Kommentit

kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top