Yleinen

Parkettilöytöjä

Meille on tulossa päällystettävää lattiapinta-alaa n. 94 m2. Tästä ehkä 16 m2 laatoitetaan ja loput 78 m2 päällystetään parketilla tai vastaavalla.

Budjettiin lattian pintamateriaaleille on varattu 3000 €. Tähän summaan pitää mahduttaa ainakin parketit, laatat ja laattojen saumalaasti ja liima. Vielä vedeneristeenkin saa tungettua mukaan.

Nopeasti laskettuna vedeneristeeseen, saumalaastiin ja liimaan saa varata sen 10% budjetista. Jos laattoihin ja muihin lattioihin käyttää neliömäärään suhteutettuna saman osuuden budjetista, niin se tarkoittaa 17% laattoihin ja 83% parketteihin. Parketteihin saa siis käyttää 2241 € ja laattoihin 459 €, eli 28,70 € /m2.

Netin rautakaupoista listahintoja tutkimalla parkettipuolella pääsee budjettiin kun valitsee edullisemmasta päästä. Samoin laattapuolella. Kuitenkaan mihinkään pröystäilyyn ei ole varaa.

Ellei sitten. Kun menekin laskee tarkkaan ja rakentaa pientä taloa kuten me, niin netin myyntipalstoilta saattaa tehdä löytöjä. Olin suunnitellut työ-/kirjasto-/vierashuoneeseen kalanruotomallista parkettia. Näiden neliöhinnat kuitenkin liikkuvat jossain 60 euron molemmin puolin.

Huomasin että joku oli myymässä yhdeksän neliötä omasta remontistaan ylijäänyttä Parador Trendtime 3 -parkettia avaamattomissa paketeissa. Juuri sopivaa määrää meidän tarpeisiin. Kaupat saatiin toteutumaan ja maksettu neliöhinta jäi lähemmäs kahtakymppiä.

Miinuksena on se, että hankinnat pitää nyt varastoida ja ne kulkevat mukana kunnes ne päästään asentamaan joskus lokakuussa.

Jos siis haluat säästää materiaaleissa, niin seuraavat asiat kannattaa muistaa:

  • Laske budjetti
  • Selvitä menekki
  • Järjestä varastointi
  • Ole valmis tekemään nopeat kaupat
  • Ole tarkkana myyntipalstoilla ja -ryhmissä
  • Muista tinkiä

Tavallisesti myytävät määrät ovat aika pieniä, joten jos tarpeesi on yli 10 m2, niin kannattaa varmistua siitä että samaa tavaraa on saatavilla vielä muualtakin.

Paradorilla on muuten sivuillaan hauska sovelma jolla voi vähän fiilistellä miltä erilaiset lattiat näyttävät asennettuna.

Hyviä kauppoja!

Kuvat Parador

Kommentit

kommentit

Back To Top