Yleinen

Ei niin hyviä kuulumisia

Blogissa on ollut viimeaikoina hiljaista. Syynä tähän on ollut valitsemamme talotoimittajan toimitusvaikeudet. Heti rakennusluvan saatuamme talotoimitus sovittiin viikolle 42. Samaan aikaan aloin järjestelemään talomyyjämme kanssa paalutus-, perustus- ja pystytysasioita. Sopimuksessamme kun kokonaisuus oli yksiselitteisesti sovittu niin, että nämä tulevat erillisinä sopimuksina talotoimittajan edustajan toimesta. En kuitenkaan onnistunut tavoittamaan edustajaamme puhelimella ja sähköpostillakin hyvin huonosti lähes kolmeen viikkoon. Jossain välissä sain aika äkäisen sähköpostin jossa väitettiin että minun pitää hoitaa kyseiset sopimukset itse.

En jaksanut vääntää asiasta yhtään enempää, vaan aloin selvittämään asiaa suoraan paalutus-, ja perustusfirmojen kanssa.  Mitään sopimuksia ei oltu tehty, eikä kyseisillä firmoilla ollut aikatauluistakaan mitään alustavia keskusteluita kummempaa tietoa olemassa. Sain kuitenkin paalutuksen ja perustukset järjestymään aikataulussa järjestelemällä ne itse. Olin talotoimittajaan yhteydessä epäselvyyksistä kyseisen myyjän kanssa asioimisessa, ja siellä tunnuttiin suhtauduttavan asiaan vakavuudella.

Varsinaiset ongelmat alkoivat viikolla 41 kun soitin talotehtaalle kysyäkseni tarkempaa aikataulua jolloin minulle kerrottiin, että minun pitää keskustella asiasta talotoimittajan toimitusjohtajan tai talousjohtajan kanssa, ja ettei talotoimituksemme tule tapahtumaan sovitussa aikataulussa.

Myöhemmin talotoimittajan toimitusjohtaja soitti minulle, ja selitti tilanteen olevan sellainen, että kyseinen talotoimittaja on maksuvaikeuksissa, eikä taloamme pystytä toistaiseksi toimittamaan. Toimitusjohtaja kertoi että tilannetta yritetään ratkaista järjestämällä pääomitusta nykyisiltä omistajilta tai ulkopuolisilta sijoittajilta. Parhaassa tapauksessa tilanne ratkeaisi jo seuraavalla viikolla.

Soittelin jälleen viikon päästä toimitusjohtajalle ja tiedustelin tilannetta. Tilanne ei ollut vielä ratkennut ja sovimme palaavamme asiaan loppuviikosta. En saanut enää samalla viikolla toimitusjohtajaa kiinni puhelimella. Sen sijaan hän lähetti tekstiviestin perään jossa kertoi ettei ole enää talotoimittajan palveluksessa ja kehoituksen asioida talousjohtajan kanssa.

Siirryin asioimaan talousjohtajan kanssa, ja hän vahvisti tilanteen olevan vakava. Talousjohtaja vakuutti kuitenkin että tilannetta yritetään ratkaista paiskimalla töitä hartiavoimin, mutta talotoimituksen aikataulusta tai edes onnistumisesta ei pysty tällä hetkellä antamaan mitään arviota.

Koska meidän talotoimituksen tuotantoa ei ole edes aloitettu, ilmoitin että olen valmis perumaan kaupan ilman sen kummempia vaatimuksia jos talotoimittaja pystyy palauttamaan jo maksamani summan. Tästä maksetusta summasta on onneksi olemassa toimitustakaus joka raukeaa joulukuussa. Eli saan rahat suoraan pankilta viimeistään silloin mikäli toimitus ei ole onnistunut siihen mennessä.

Sain tänään vihdoin virallisen ilmoituksen, että talotoimittaja ei pysty toimittamaan taloa. Onneksi minulla allekirjoituksia vaille valmis sopimus toisen talotoimittajan kanssa, joten projekti saadaan eteenpäin. Uusi talotoimittaja pystyy toimittamaan talon vielä tämän vuoden puolella!

Se jää vielä nähtäväksi koska saan jo maksetun osuuden takaisin. Talotoimittajalla kun ei ole maksukykyä palauttaa sitä, joten se on haettava pankilta.

Vallitsevasta tilanteesta johtuen olen poistanut blogista kaikki viitteet kyseiseen talotoimittajaan, koska en pysty tällä hetkellä tätä missään nimessä suosittelemaan.

-Antti

Kommentit

kommentit

Back To Top